tanzania_liten.gif spanien_liten.gifengland_liten.gifsverige_liten.gif
Hem Bockgården Boende Kurser Studiebesök Naturbrukstjänster Om Företaget Kontakt
logotyp.gif

Nyhetsarkiv

Fårkursprogrammet 2013 klart

Unik i sitt slag inbjuder vi härmed fårintresserade till årets fårskötselkurs. För mer information om den här populära kursen och hur man anmäler sig läs här.

Välkomna önskar familjen Uhlås.

Januari 2013

Inbjudan skogskursen

Bröderna Uhlås hyggesfria skogsbruk bjuder in till kurs i kontinuitetsskogsbruk. Skogsägare, tjänstemän inom de offentliga och det privata skogsbruket, alla som vill lära sig mer om ett slagkraftigt alternativ till kalhyggesbruk, välkomna på kurs i Naturkultur.

Deltagare erbjuds gott om tid att i mindre grupper diskutera och märka upp träd som ska bort i olika sorters skog, det bästa sättet att verkligen förstå fördelarna med hyggesfritt skogsbruk. Under övningarna handleds deltagarna av två stycken certifierade trädmärkare enligt Naturkultur. Speciellt inbjuden till årets kurser är Skogsauktioner i Mora AB som erbjuder alternativa, lönsamma och uthålliga virkesaffärer.

  • 11-12 maj, Bockgården, Sjurberg i Rättvik.

För mer information och anmälan klicka här.

Januari 2013

Trädgårdsprogrammen är nu klara för våren 2013

Dagarna blir nu längre och det står inte på förens det är dags att börja förverkliga dina trädgårdsdrömmar. Vi är gärna med och stöttar dig i dina trädgårdsambitioner. Vi är nu glada att presentera vårens olika kurser och dess innehåll för våren 2013.

Vi kör två favoriter i repris, kurs i trädbeskärning och ympning av fruktträd. I höstas fick vi en förfrågan från en av våra beskärningskunder om vi inte kunde tänka oss att köra en kurs i hur man kan komma igång och skapa sig en egen köksträdgård. Sagt och gjort, vi erbjuder nu en helgkurs den 9-10 mars av grundläggande karaktär, ”Skapa din köksträdgård”. En odlingskurs för dig som odlar eller vill börja odla din egen mat på en liten yta. Läs mer om kurserna och hur du anmäler dig här.

Januari 2013

En berättelse om Bockgården

Tack Dalarnas museum och alla snälla grannar som ställt upp med tidigare byberättelser och svarat på alla frågor om Bockgårdens historia och dess innevånare under våra första 5 år på Bockgården. De har hjälpt oss att bättre förstå vår roll som förvaltare av en liten bit kulturhistoria. Det har också hjälpt oss att bättre förstå innebörden av att vi inte ärver vår jord av våra föräldrar utan lånar den av våra barn. Om ni klickar er fram till fliken ”Historia” så får ni till exempel veta vem det var som var den första nybyggaren i Sjurberg på 1500-talet och klickar ni på fliken ”Människorna” så får ni till exempel ta del av en levande berättelse från Anders som var med på Bockgården i mitten av förra seklet.

Vi efterlyser gamla bilder från Bockgården. Det vore så roligt om vi kunde få ta kopior av de foton som säkert finns lite här och där. Om ni kan hjälpa till vänligen kontakta oss.

Med denna tillbakablick vill vi se framåt och hoppas att våra vägar korsas snart igen.

Sven, Asya och Svea.

December 2012

Hugg utan hygge!

Boka redan nu in i din kalender nästa års goda tillfällen att lära dig mer om hyggesfritt skogsbruk:

                          2-3 maj 2013 introduktionskurs i hyggesfritt skogsbruk – Uppland

                          11-12 maj 2013 introduktionskurs i hyggesfritt skogsbruk – Dalarna

                          13 maj 2013 studieresa hyggesfritt skogsbruk i praktiken med Naturkulturstämplingar i Siljansskogarna i samarbete med Skogsauktioner i Mora AB

                          Hemma hos-kurser i hyggesfritt skogsbruk anordnar vi efter behov.

Vi kommer tillbaks med mer information här och  på www.facebook.com/hyggesfrittskogsbruk så snart programmen är klara.

Om ni önskar ta del av nyheter framöver via e-post, skicka en e-post till info@hyggesfrittskogsbruk.se och berätta att ni vill ta del av framtida uppdateringar så lägger vi in din adress i sändlistan.

Vänliga hälsningar från Sven och Erik Uhlås

November 2012

Beskärnings- och ympningskurs 2013

Datum för beskärnings- och ympningskurs är nu fastställda enligt följande:

Beskärning-grundkurs den 23 – 24 mars 2013.

Beskärningskurs-påbyggnad den 6 april 2013.

Ympningskurs den 13 april 2013.

Detaljerad information om dessa kurser kommer senare, men vill du lämna en intresseanmälan redan nu är du välkommen att skicka den till oss. När vi sedan vet mer så kontaktar vi er.

September 2012

Gårdsbutiken öppnar den 3 augusti

Sommaren har nu kommit ”på riktigt” och flera prognoser visar att det kommer att bli en fin augusti. För att höja den ”riktiga” sommarupplevelsen, är nu vår gårdsbutik öppen på fredagar mellan klockan 15 till klockan 18 under hela augusti månad.

I gårdsbutiken finner ni våra klimatsmarta bondgårdsprodukter, nyskördade och förädlade från vår ätbara trädgård. Färskt bröd bakat på vedeldad spis, honung, gårdens fårskinn mm. Vi kommer också att ha några ekologiska och närproducerade livsmedel från våra granngårdar.

Vi bjuder som vanligt på uppfriskande zanzibariskt kryddkaffe och kryddte under våra öppettider.

Välkomna!

Juli 2012

Kurs i hyggesfritt skogsbruk

Nu har du chansen att lära dig mer om hyggesfritt skogsbruk andra helgen i september, läs mer här och välkommen med din anmälan!

Juni 2012

Hyggesfritt skogsbruk på gång!

Oljeåldern har radikalt förändrat synen och brukandet inom både jord- och skogsbruk. Oljeeran är lika med hyggeseran. Förändringsarbetet i lantbruket har redan kommit en liten bit på väg, nu är det hög tid att se också på vår skog med nya ögon.

Vi närmar oss tider av stora förändringar i det svenska skogsbruket. De sägs att vi endast har några få procent riktig skog kvar och resten är plantager. I många europeiska länder är kalhyggesskogsbruket redan uträknat. I Sverige har vi ännu inte kommit så långt, men många är överens om att alternativ behövs.

Vi vill genom Bröderna Uhlås försorg utgöra ett bra alternativ för er som vill förvalta skogen genom att skapa högre värden och fler nyttigheter utan kalhyggen. Det handlar om att låta naturen göra en större del av jobbet. Var med oss i förändringens tid mot någonting bättre! Läs mer här...

Maj 2012

Att beskära på rätt sätt

Det enda du kan påverka på ditt träd för att det ska vara säkert och fortsätta må bra, är rätt snitt vid beskärning. Vi är glada att erbjuda denna beskärningskurs tillsammans med en mycket kunnig handledare. Det är Hans Bill som kommer att leda oss framåt till de rätta snitten. Han har mångårig erfarenhet inom beskärning och trädvård. Kursen, som omfattar både teori och praktik, kommer att hållas i en inspirerande och avslappnande miljö! Fullt kursprogram och information om anmälan finner du under fliken ’Beskärningskurs’. Välkomna till Bockgården!

Januari 2012

Lär dig ympa

Vi är glada att Rättvikarnas och många andras ”trädgårds Olle” hjälper oss på Bockgården att över en helg lära oss mer om ympning. Du är också välkommen att lära med oss i en  inspirerande och avslappnande miljö! Fullt kursprogram och information om anmälan finner du under fliken ”Ympningskurs”.

                                                                                                             December 2011

Jordkällare och hönshus

I år renoverade vi en gammal jordkällare på Bockgården, dränerade, byggde hönshus och skaffade höns. Det blev 6 hönor och två tuppar av rasen hedemorahöns. Så här långt fungerar den nyrustade jordkällaren, dräneringskanaler och det nya hönshuset bra. Vi väntar med spänning hur det kommer att fungera under vårens snösmältning!

 

Naléns Byggtjänst och Mases spräng och mark står bakom renoveringen av jordkällaren och dränering. Johan Uhlås står bakom hönshusbygget. Vi tackar dem och alla andra som har hjälpt till på ett eller annat sätt. Bilder finns på Bockgårdens facebook grupp.

December 2011

Fårkursprogrammet 2012 klart

Fårskötselkursen 2011 kännetecknades av glada och vetgiriga kursdeltagare. Enligt utvärderingen inhämtade samtliga deltagare värdefulla färdigheter för att skapa en uthållig och trevlig fårhållning. Vi är nöjda och blickar framåt.

 

Programmet för nästa års fårskötselkurs på Bockgården är nu klart. Vi kör igång fredag eftermiddag den 1 juni och avsluta efter lunch måndagen den 4 juni. Fullt kursprogram och information om anmälan finner ni under fliken "Bockgårdens fårkurs 2012". 

                                                                                    Juli 2011

Gårdsbutiken med de klimatsmarta bondgårdsprodukterna öppnar igen 1 juli

Bockgårdens rot- och grönsaker växer på bra och vi ser nu fram emot att öppna gårdsbutiken igen den 1 juli. Med minimala insatser av fossilt bränsle, men med mycket häst och handkraft erbjuder vi dig färska och förädlade produkter från vår köksträdgård. Vi har också nybakat bröd gjort på vedeldad spis, gårdens fårskinn, mm. Hos oss finner du ekologiska och närproducerade livsmedel även från våra granngårdar.  

 

Alltid öppet fredagar mellan kl. 15-18 under juli-september.

 

Ni hittar oss i genuin dalamiljö på Bockgården. Sjurberg, Bockgatan 7.

 

Vi bjuder på zanzibariskt kryddkaffe och kryddteer  

 

Välkomna önskar Asya, Sven och Svea Uhlås!                                                                                   

 Juni 2011

Hemma hos kurs i fårskötsel

Vi har under det senaste året genomfört flera privata kurser hemma hos fårägare och vi får allt fler förfrågningar. Många undrar vid förfrågan hur man kan lägga upp sin egen kurs. Vi ska nu försöka ge er en bättre bild av en unik möjlighet. Först vill vi säga att vi tycker det är väldigt stimulerande att få göra hembesök och få förmånen att handleda utifrån vad som är exakt aktuellt på gården. Givande besök som vi vill fler ska få möjlighet till. De är skillnad på teoretisk kunskap och praktisk färdighet. Vår ambition är att tillsammans ge dig praktisk färdighet så att din fårskötsel blir bättre och roligare. Läs mer under ”Hemma hos kurs i fårskötsel”.

                                                                                                             Maj 2011

Intensivkursen i fårskötsel fullbokad

Årets upplaga av Bockgårdens intensivkurs i fårskötsel är fullbokad. Kursen som sedan den startade 2009 gett flera fårentusiaster en unik grund att stå på för att utveckla den långsiktigt uthålliga fårhållningen. För er som är intresserade av att delta i nästa intensivkurs som börjar första fredagen i juni 2012 går det bra att skicka oss en e-post och tala om att ni vill veta mer. Välkomna! 

 Maj 2011

Permaculture Zanzibar

Vi började att bygga upp nätverket ”Permaculture Zanzibar” år 2010 för att vi tror att permakulturen som en arbetsmetod kan hjälpa till att förbättra levnadsvillkoren för de som bor på Zanzibar. Vi diskuterade med flera olika personer på Zanzibar och de flesta var positiva till initiativet och en hel del vill lära sig mer om att leva på ett mer hållbart sätt. Du kan läsa mer om detta program under Permaculture Zanzibar. Texten är på engelska, vi jobbar på översättningen till svenska.

April 2011.

Naturbarn

Bockgården och markerna i närheten sjuder av liv året runt. Vi tar er med på barnvänliga strapatser och använder alla våra sinnen för att uppleva årstidernas höjdpunkter. Mer information om aktiviteten finner du under fliken ”Naturbarn”.

Februari 2011

Zanzibar med fem sinnen

Nu erbjuder vi tillsammans med Watatu en annorlunda upplevelse i dalamiljö den 19 mars 2011. Ni kommer att möta kulturen och naturbruket på kryddön Zanzibar – men ni behöver inte åka så långt...

 

Vi lovar en lärorik, rolig och spännande dag. Ni kommer att lära er mer om kokospalmen och dess roll i naturbruket, vi kommer laga mat, spela spel, lyssna på musik och prova på Swahili språket. Mer information om aktiviteten och om hur du anmäler dig finner du under fliken ”Zanzibar med fem sinnen”. 

Februari 2011

Fårkursprogram 2011

Programmet för juni månads fårskötselkurs är nu klart. Vi har på begäran gjort vissa mindre förändringar jämfört med förra årets omtyckta sommarkurs. Vi siktar alltid högre! Vi har nu lagt till kursmomenten a). naturbete: restaurering och skötsel b). byggnader och inredning till får samt c). Permakultur och klimatsmart fårskötsel,  Fullt kursprogram och information om anmälan finner ni under fliken "Bockgårdens fårkurs 2011"

 

                                                                                     .                        November 2010

Begränsad tillgänglighet december-januari

Under december månad riktar företaget alla resurser på att introducera ett nytt program som handlar om klimatsmart mat och Permakultur. Vi ska kombinera detta med efterlängtad tid tillsammans med vår Afrikanska familj på Zanzibar.

 

Därför gör vi ett kortare avbrott och kommer tillbaks med full kraft enligt nedan:

Ekoturism verksamheten kommer att öppnas igen vecka 51.

 

Naturbrukstjänster är i gång igen som vanligt också från och med vecka 51.

 

Gott slut på 2010 och ett gott nytt år 2011 önskar Asya, Sven och Svea.

 

November 2010

Bockgårdens gårdsbutik

med klimatsmarta bondgårdsprodukter.

Vår första säsong närmar sig sitt slut och det har gått bättre än förväntat. Vi vill tacka alla våra kunder för trevliga möten och ser redan fram emot nästa år då vi tänker utöka våra öppettider.

Sista möjligheten för i år att i gårdsbutiken köpa köksträdgårdens nu lagrade och förädlade produkter, nybakat bröd gjort på vedeldad spis, gårdens fårskinn, mm, är fredagen 22/10 mellan kl. 15-18. Vi finns i Sjurberg, Bockgatan 7.

Vi bjuder på uppvärmande zanzibariskt kryddkaffe och kryddmjölkte.

Välkomna önskar Asya, Sven och Svea Uhlås!

P.S För fortsatta inköp genom beställning se mer information under fliken ”Beställning” eller ring Asya på 070-355 30 81.

Oktober 2010

Film om Bockgården!

Så här kan livet på landet se ut. På Bockgården kan man uppleva livet på en bondgård, titta på den här korta filmen så får ni se! http://www.expeditionsiljan.se/page.php?id=110

Augusti 2010

Gårdsbutik öppnar

Nu har våra grönsaksodlingar fått fart och växer som de ska. Den 6;e augusti öppnar vi en enkel gårdsbutik på Bockgården, där det kommer att finnas här- och närproducerade produkter just för att låta dig njuta av obesprutad lokal mat som producerats med stor hänsyn till miljön.

I gårdsbutiken, som kommer att fortsätta vara öppen på fredagar mellan kl. 15 - 18, kommer det att förutom fårskinn från våra egna naturbetande gutefår finnas grönsaker och andra förädlade produkter från Siljanbyggdens bär och frukter med en touché från kryddön Zanzibar såsom sylt och saft och bröd. Du kan också beställa en hel matkasse. Matkassar som kommer att finnas är frukostkasse, fikakasse och bygdens grönsakskasse.

Håll utkik på http://www.naturbruketsiljan.se/Matupplevelser.html och se vad vi erbjuder från säsong till säsong!

Har du möjlighet, välkommen in! Du kan bada vid Siljan och sedan komma och hämta dina beställningar från Bockgården. Väl hemma, avnjut maten och minns ditt besök på Bockgården.

Augusti 2010

Lyckad fårskötselkurs

Bockgårdens sommarkurs 2010 i fårskötsel blev lyckad. De gamla kursmomenten fick gott betyg i utvärderingen och speciellt glädjande var att, i detta sammanhang, de två nya kursmomenten som vi körde som testversioner och som handlade om naturbetesmarker och permakultur fick många lovord. Detta innebär att nästa sommarkurs 2011 utökas något vad det gäller innehåll och tid. Vi planerar att köra igång fredag kväll den 3 juni och avsluta efter lunch måndagen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

 Vi återkommer med kommentarer och foton från tidigare kurser samt nytt kursprogram nu under hösten 2010.

Så håll utkik under fliken "Fårkurser" eller ännu bättre skicka en e-post och tala om att ni är intresserade så återkommer vi till dig när vi har mer detaljer!

Juli 2010

Slåtterhelger på Bockgården

Vi för gärna naturbrukets kunskap och traditioner vidare tillsammans med dig och dina barn eller kanske barnbarn. Var med oss på lieslåtter med hässjning en helg och när fodret har torkat kom då några veckor senare och låt dig vaggas fram och tillbaks i ett hölass lyssnandes på hästens lugna andning. Miljöer och händelser som berikar. Naturligtvis, vill ni bara vara med en av helgerna så går det utmärkt. Läs mer under ”Upplevelsepaket”.

Maj 2010

Safta och Sylta, Baka och Fika

Safta och Sylta, Baka och Fika är ett nytt spännande upplevelsepaket som kommer att gå av stapeln under höst-, vinter- och vårhelger på Bockgården. Med vår vedeldade ugn och mathantverket i centrum får du tillsammans med oss uppleva en genuint trevlig lantmiljö. Mer informationen om paket finner du under ”Upplevelsepaket”.

April 2010

Hästkul till fäboden!

Vi är glada att erbjuda dig en smakbit av den gamla dalakulturen när den är som bäst. Så bra så att vi säkerligen på något sett tar med oss mycket av dess kulturarv in i framtiden. Med hästens hjälp får vi möjligheten att mentalt förbereda oss med mötet. Mötet med fäboden, där allt bara känns rätt. Läs gärna mer under fliken ”Paket upplevelser”.

April 2010

Hästkul på våren

Med hjälp av våra grannar och deras nordsvensk gör vi en utflykt till springkällan som är en naturlig fontän. Springkällan ligger i Enån-området som är ett blivande naturreservat med sin å som meandrar sin väg ner mot Siljan genom ett varierat vackert landskap. Läs mer under fliken ”upplevelsepaket”.

April 2010

Fågelliv i Sjurberg

Vår ambition är att ge dig oförglömliga ekoturismupplevelser på Bockgården och dess närhet. De gör vi gärna tillsammans med kunniga och engagerade grannar som gillar att vistas med människor i naturen.

Vi är därför extra glada att vi nu till sköna majs ankomst kan erbjuda dig en unik inblick i Sjurbergs fågelliv tillsammans med Sjurbergs musikälskande fågelkännare.  Mer information finner du under "upplevelsepaket".

Mars 2010.

Kursprogram 2010

Programmet för sommarens fårskötselkurs är nu klart. Vi har på begäran gjort vissa mindre förändringar jämfört med förra årets omtyckta sommarkurs som vi nu hoppas blir ännu bättre. Vi har nu lagt till kursmomenten jordläggning, slipning och bryning av lie samt ytterligare en handledare. Denna ändring har vi gjort då vi inte vill tumma på vårt kvalitetsmål. Att ni alla ska kunna genomföra de olika momenten på egen hand efter slutförd kurs. Fullt kursprogram och information om anmälan finner ni under fliken ”Bockgårdens Fårkurs 2010”.

December 2009

Klippning kalla förhållanden

Vi har nu glädjen att introducera en lösning för er som önskar klippa era får under relativt kalla förhållanden. Genom att använda ett speciellt utformat skär kan vi minska eventuella negativa konsekvenser av en klippning under kallare förhållanden. Detta genom att de speciellt utformade skäret lämnar ull motsvarande 2-3 veckors ulltillväxt efter en vanlig klippning. Själva arbetet blir mer tidskrävande därav en högre kostnad.

Notera att denna service vänligen bör beställas redan vid bokningen.

December 2009

Utvärdering av EuroAd

För ett år sedan bestämde vi oss för att prova bränsletillsatsen EuroAd i linje med vår ambition att minska vår negativa miljöpåverkan. Se gärna nyhetsarkivet för mer bakgrundsinformation. Efter att hänsyn tagits till vinterns klimat och tillfällen med extra tung last kan vi konstatera att vår bränsleförbrukning sjunkit i snitt med 2,5%. Gällande utsläpp av skadliga ämnen kan vi bara konstatera att bilprovningens tester inte är användbara för vårt ändamål. Vi har bestämt oss för att avsluta användningen av EuroAd och avvaktar och förespråkar större oberoende utsläppstester där rikstäckande organisationer öppet tar ställning till EuroAd. Vi kommunicerar detta till EuroAd och Motormännens Riksorganisation till att börja med.

December 2009

Etiskt kött?

Kan kött konsumeras på ett etiskt bra sätt? Vi har nu fyllt vår frys med kött. Det är lamm som börjat och avslutat sina liv på Bockgården utan att någon gång blivit transporterade. De har fötts av en välmående tacka. De har levt under förhållanden som ger dem bra utrymme att få utlopp för sina naturliga beteenden. De har avlivats på ett sätt som inte bara följer vår svenska lag, utan också i mycket större utsträckning en vad lagen säger, med respekt för djuren ända in i det sista. De har under sin levnadstid fått en god djuromsorg. Största delen av grovfodret till tackorna och baggen har skördats på gården genom lieslåtter, hässjning och hemtransport med hjälp av häst och goda grannar. De har hjälpt till att hålla gamla betesmarker i god hävd och skänkt många människor glädje och bra gödsel till vårt grönsaksland. Även om själva avlivningen är det värsta som händer under året så tycker i alla fall vi att det känns bra att konsumera detta kött. Etiskt acceptabelt? Ja åtminstonne tycker vi det så länge mängden kött vi äter inte överskrider det vi behöver.

Har du en liknande strävan och du tror vi kan hjälpa till på något sätt för att förverkliga liknande ambitioner tveka inte att höra av dig.

November 2009

Bättre uppdateringar

Om du önskar bättre uppdateringar i relation till vad vi håller på med inom Naturbruket Siljan och då speciellt vad som är aktuellt på Bockgården är du välkommen att ansluta till ”facebook” gruppen ”Bockgården”.

Oktober 2009

Boendet tillfälligt stängt

Tyvärr är boendet för våra gäster tillfälligt stängt från och med 20091019 till och med 20091223. Detta då vi helrenoverar entrén, trapphuset och ett nytt rum. Välkomna tillbaks till jul och nyår!

Oktober 2009

Vi lär oss mer

Vi lär oss hur vi bättre kan förädla våra trädgårdsprodukter. Nu i oktober deltar Asya i en kurs i Eldrimners regi. Eldrimner är vårt nationella resurscentrum för småskaligt mathantverk och ligger i Jämtland.

I den närmaste framtiden planerar vi att förädla mer av gårdens produkter och sälja en del av produktionen i vår lilla tilltänkta gårdsbutik.

Oktober 2009

2010 års fårskurser

Vi kan nu summera Bockgårdens sommarkurs 2009 och kort kan sägas att både deltagarna och vi själva är nöjda. Därför kan vi redan nu lova att en liknande sommarkurs går av stapeln sista helgen i juni 2010. Vi har också planer på att ordna en unik höstkurs som med fördel kan kombineras med sommarkursen.

Vi återkommer med kommentarer och foton från tidigare kurser samt nya kursprogram nu under hösten 2009.

Så håll utkick under fliken "Fårkurser" eller ännu bättre skicka en e-post och tala om att ni är intresserade så återkommer vi till dig när vi har mer detaljer!

Augusti 2009

Minskad miljöpåverkan

Naturbruket Siljan bidrar till många miljönyttor genom att sälja efterfrågad service inom en grön näring med stora uthållighetspotentialer. Likväl har vår verksamhet en miljökostnad framför allt relaterade till våra transporter. Förutom att vi redan försöker samordna resorna så gott vi kan fortsätter vi kontinuerligt att söka nya vägar för att minska vår negativa miljöpåverkan.

Som ett resultat av detta har vi bestämt oss för att under år 2009 prova och utvärdera bränsletillsatsen EuroAd. EuroAd är en tablett som blandas med fordonsbränslet och hjälper till att minska utsläppen. Enkelt beskrivit fungerar det som ett vegetabiliskt tvättmedel med syfte att rena brännslet, ett tvättmedel som är giftfritt och nedbrytbart. För mer information om EuroAd se www.motormiljo.se

December 2008

Hygienpaket

Med tanke på en allmänt ökad risk för smittspridning utökar vi nu den tidigare hygienservicen med ett bredare hygienpaket med start 2009. För mer information se fliken "Hygienpaketet".

December 2008

Ny bildserie

På begäran från speciellt nya kunder har vi nu gjort en bildserie som visar hur klipplatsen kan se ut, hur vi klipper, klövverkar och för er som önskar, kollar hälsostatusen på era får. Ett stort tack till Eva Henriksson med familj och vänner som visade stort tålamod under dokumentationen och som vanligt såg till att arbetet flöt på som vi och fåren önskar! Bildserien finner ni under fliken "Så här går det till!".

December 2008

Fårskötselkurs

Utvärderingen av fårkursen hösten 2008 som hölls i Rättvik är nu klar. Både deltagarna och vi själva är nöjda och vi satsar därför på en ny kurs senvintern/våren 2009 också den i Rättvik. För er som har långt att resa planeras även en helgkurs till sommaren 2009. För mer information se fliken "Fårkurs".

December 2008

 

 Copyright 2015 Naturbruket Siljan